Σατανερί

Greek National Opera Alternative Stage

Οπερέτα του Θεάφραστου Σακκελαρίδη

Σατυρική φαντασμαγορία σε πρόλογο και δύο μέρη

Οι chórεs έλαβαν μέρος στη ξεκαρδιστική οπερέτα Σατανερί του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, στον τρίτο κύκλο των Ημερών Μουσικού Θεάτρου 2019 της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η παράσταση αποκαθιστά για πρώτη φορά την αυθεντική ενορχήστρωση του 1930.

Η Σατανερί είναι ένα ηθοπλαστικό έργο που αντιπαραβάλει την κόλαση με τον  παράδεισο και προκρίνει, εξίσου τολμηρά και ειρωνικά με το Μαχαγκόννυ, τα οφέλη της σύγχρονης ανηθικότητας έναντι της παραδοσιακής ηθικής. Βασισμένος σε δική του πρωτότυπη ιδέα, ο Σακελλαρίδης αναμειγνύει ρομαντικές άριες με δημοτικά, ρεμπέτικα, μπλουζ και φοξ τροτ και σατιρίζει την επίκαιρη, όσο και διαχρονική, ελληνική ατιμωρησία μέσα από την ιστορία του Ανδρέα, ενός κακομοίρη «πωλούντος επί πιστώσει», που, στο αιώνιο σταυροδρόμι της αρετής και της κακίας, επιλέγει τον δεύτερο δρόμο, κατόπιν προσωπικής ξενάγησης στον άλλο κόσμο από… τον ίδιο τον Σατανά!

Σκηνοθεσία της παράστασης

Αλέξανδρος Ευκλείδης,  Δημήτρης Δημόπουλος
Σκηνικά- κοστούμια Αλεξία Θεοδωράκη, 
Χορογραφία Φώτης Διαμαντόπουλος 
Φωτισμοί Χρήστος Τζιόγκας

Το ρόλο του Σατανά ερμηνεύει η Μυρτώ Μποκολίνη και του Ανδρέα ο Δημήτρης Ναλμπάντης. Μαζί τους, καταξιωμένοι αλλά και νεότεροι πρωταγωνιστές: Βασίλης Δημακόπουλος, Γιάννης Κάβουρας, Μαρία Κατριβέση, Κωστής Ρασιδάκις, Πάνος Ζυγούρος, Χριστίνα Ασημακοπούλου, Αλίνα Κοτσοβούλου.

Συμμετέχει το φωνητικό σύνολο chórεs υπό τη μουσική διεύθυνση της Μαρίνας Σάττι και 18μελές μουσικό σύνολο.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ